Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський запевнив, що всі підприємства, які зупиняться, та працівники, яких звільнять через локдаун, будуть отримувати одноразові компенсації в розмірі 8 тисяч гривень

24 листопада 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що всі підприємства, які зупиняться, та працівники, яких звільнять через локдаун, будуть отримувати одноразові компенсації в розмірі 8 тисяч гривень. «Перше, одноразова матеріальна допомога тим, чия сфера діяльності потрапляє під заборону через посилення карантину. І якщо ви ФОП і змушені закрити, наприклад, кав'ярню, або найманий працівник і вас звільняють, бо кав'ярня, де ви працювали, на жаль закривається, ви зможете отримати допомогу в розмірі 8 тисяч гривень. Друге, одноразова матеріальна допомога суб'єктам господарювання задля збереження робочих місць. Якщо ви власник кав'ярні, наприклад, і ви не закрилися, але через карантин скоротили час роботи, нікого не звільнили, проте деяких працівників відправили у вимушену відпустку, тоді для виплат таким працівникам ви зможете отримати допомогу – це буде сума пропорційна часу простою у розмірі до 8 тисяч гривень на одного працівника. Третє, компенсація витрат за сплату ЄСВ. Наприклад, якщо через посилення карантину ваша діяльність забороняється ви отримаєте компенсацію за сплату ЄСВ за своїх найманих працівників. Звісно всі ці програми будуть доступними не лише кав'ярням, а всім хто постраждав від карантинних обмежень», – заявив Зеленський (відео 2:19).
Архів
Сказано 24 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/eI4aU-U7Ok0?t=139
  • https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=239794441066154&id=112863790425887
  • Лист Мінсоцполітики від 3 березня 2021 року

Результат

З листа Мінсоцполітики від 3 березня 2021 року стало відомо, що Пенсійний фонд отримав списки на виплату одноразової матеріальної допомоги, сформовані Мінцифрою на підставі заяв, поданих з 14 по 31 грудня 2020 року, у кількості 480965 заяв, які відповідали умовам. Пенсійний фонд у грудні 2020 року – лютому 2021 року перерахував АТ «Ощадбанк» 3,8 млрд грн для їх зарахування 480965 заявникам.

Але не було виконано 6627 платежів по 6444 особах у зв'язку із неналежними реквізитами отримувачів.

Враховуючи те, що причиною того, що не всі підприємства, які зупинилися, та не всі працівники, яких звільнили через січневий локдаун, отримали одноразові компенсації в розмірі 8 тисяч гривень, були неналежні реквізити отримувачів, публікацію перенесено до розділу «архів».