Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв направити ряд запитів щодо застави для Максима Микитася, якого підозрюють у розкраданні 900 млн

3 грудня 2020 року народний депутат України Давид Арахамія пообіцяв направити ряд запитів щодо застави для Максима Микитася, якого підозрюють у розкраданні 900 млн грн. "Мені не зрозуміло, яким чином пан Микитась зараз вийшов з в'язниці. Ми тільки в моєму комітеті національної безпеки та оборони розглядали питання щодо незаконного виділення на тендері міністерства оборони більше ніж 1,5 млрд гривень. 900 млн було заздалегідь йому авансом відправлено на укріплення складів арсеналів боєприпасів і взагалі там жодних робіт не було проведено... Якщо людина підозрюється у 900 млн розкрадання, то яким чином він може вийти під 50 млн. Мені не зрозуміло. Я буду точно звертатись з офіційними запитами до всіх відомств", - заявив він (відео 8:45-9:35).
Не виконано
Сказано 3 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=JtY4ETuR7wU
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/wcadr42d?sklikannja=10&kod8011=20969

Результат

Станом на червень 2021 року Давид Арахамія не надсилав жодного запиту щодо застави для Максима Микитася, якого підозрюють у розкраданні 900 млн. Таким чином, обіцянка отримує статус "не виконано". Варто додати, що депутат надіслав одне звернення, однак депутат обіцяв саме запити в різні відомства.

За інформацією пресслужби депутата, 2021 року народний депутат України Арахамія Д.Г. направив Генеральному прокурору України Венедіктовій І.В. звернення-запити на інформацію стосовно запобіжних заходів, про обрання яких клопотала прокуратура у кримінальних провадженнях, фігурантом яких виступав громадянин України Микитась Максим Вікторович, 13.09.1980 р.н., та запобіжних заходів, які було вжито судом у кримінальних провадженнях, фігурантом яких виступав громадянин України Микитась Максим Вікторович, 13.09.1980 р.н., а також стосовно загального стану кримінальних проваджень фігурантом, яких виступав Микитась Максим Вікторович.

Листом Заступника Генерального прокурора Якубовського М. від 07.05.2021 року за № 10/2-9351-21 народному депутату Арахамії Д.Г. було надано відповідь на його запит на інформацію про обрані запобіжні заходи під час здійснення досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно Микитася М.В. а листом того ж Заступника Генерального прокурора від 06.05.2021 року за № 10/2-9351-21 народному депутату Арахамії Д.Г. було надано інформацію про стан досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно Микитася М.В.

Статус обіцянки може бути змінено в разі надсилання відповідних запитів.