Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв перенести до Кривого Рогу «екологічний нагляд»

26 листопада 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв перенести до Кривого Рогу «екологічний нагляд». «Окремо хотів би ще приділити трішечки уваги питанню екології. Щоб не було, що я приїжджав, говорив про те, що екологічний нагляд ми перенесемо до Кривого Рогу. Йде час, а люди не бачать результату. Я зі свого боку хотів би сказати – всі побачите результат», – заявив Зеленський (відео 6:19). Нагадаємо, ще 12 липня 2019 року президент заявляв, що знайде рішення, щоб «запропонувати» Міністерству екології працювати в Кривому Розі.
Виконано
Сказано 26 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/M5aks4m3a9U?t=379
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/07/13/7220808/
  • https://www.dei.gov.ua/posts/1380
  • https://www.dei.gov.ua/posts/1355
  • https://www.kmu.gov.ua/news/ofis-derzhekoinspekciyi-vidkrili-u-krivomu-rozi
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/275-2017-%D0%BF#Text

Результат

Враховуючи те, що 27 січня 2021 року у Кривому Розі відкрили Офіс центрального апарату Держекоінспекції, обіцянці присвоєно статус «виконано».

Рішення щодо створення підрозділу Держекоінспекції у Кривому Розі пов'язане з роботою великих промислових підприємств у Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях. Офіс облаштований лабораторією з сучасною технікою для контролю якості атмосферного повітря та водних ресурсів. Це дасть змогу посилити контроль за дотриманням природоохоронного законодавства у промислових регіонах країни.

Редакція не перевіряла факт надання «пропозиції» Мінекології працювати у Кривому Розі, оскільки таке формулювання виходить за рамки нормативно-правової бази. Але нагадаємо, що діяльність Держекоінспекції спрямовується і координується урядом через Міністра захисту довкілля та природних ресурсів.