Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр у справах ветеранів України

Лапутіна у програмі уряду обіцяє вжити заходи для покращення житлового забезпечення осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів їх сімей

12 червня 2020 року прем'єр-міністр України вніс до Ради програму діяльності уряду. Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, призначена 18 грудня 2020 року, у програмі уряду обіцяє (програма уряду зобов'язує) вжити заходи для покращення житлового забезпечення осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та членів їх сімей, ВПО-захисників, у тому числі шляхом виплати грошової компенсації.
У процесі
Сказано 18 грудня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=68573
  • Лист Міністерства у справах ветеранів від 18 березня 2021 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства у справах ветеранів України від 18 березня 2021 року, для покращення житлового забезпечення ветеранів війни та членів сімей ветеранів відповідне міністерство розробило Концепцію державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на період до 2025 року. На сьогодні Мінветеранів готує подання на розгляд Кабміну проєкту розпорядження "Про схвалення Концепції Державної цільової соціальної програми" повторно.

Також Міністерство у справах ветеранів розробило 5 проєктів постанов, які удосконалять питання виплати компенсації ветеренам та членам їх сімей для придбання житла.