Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Чернівців

Клічук пообіцяв у 2021 році розробити програму збору, сортування, переробки та утилізації сміття

27 листопада 2020 року кандидат на посаду міського голови Чернівців Роман Клічук у своїй передвиборчій програмі пообіцяв у 2021 році розробити міську програму збору, сортування, переробки та утилізації сміття.
Виконано
Сказано 27 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.klichuk.com/?project=plan
  • https://uvrbuk.com.ua/wp-content/uploads/2021/06/mvk_202111-346.pdf
  • http://chernivtsy.eu/portal/rishennya-11-zasidannya-vykonkomu-miskoyi-rady-vid-25-travnya-2021-roku

Результат

25 травня 2021 року виконавчий комітет Чернівецької міської ради затвердив інвестиційну програму по поводженню з побутовими відходами (зберігання, перевезення твердих, великогабаритних, ремонтних побутових відходів).

Метою програми є створення умов, що сприятимуть забезпеченню повного збирання, перевезення, утилізації та захоронення ТПВ і обмеження їх шкідливого впливу на навколишнє середовище та здоров’я людини, а також розширення і модернізація діючих потужностей зі збирання та перевезення ТПВ, використання побутових відходів як джерела вторинної сировини, створення ефективної системи управління у сфері поводження з відходами. Також передбачається придбання нових одиниць спецтехніки, нових контейнерів (зокрема, контейнерів для сортування сміття). Період реалізації інвестиційної програми розрахований на 2021 – 2030 роки.

Оскільки прийнято програму по поводженню зі сміттям, яка включає збір, сортування, перероблення та утилізацію відходів, то обіцянка отримує статус "виконано".