Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник Голови Верховної Ради України

Корнієнко пообіцяв, що партійний звіт буде здано до кінця карантину

22 грудня 2020 року голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко пообіцяв, що партійний звіт за перший та другий квартали буде здано до кінця карантину. "...а я нагадаю, що у нас є право за законом не здавати поки що звіт, а здавати його тоді, коли ми вирішимо відповідно до закону про політичні партії... Але ми не будемо до кінця карантину чекати і, ми про це вже казали, найближчим часом: я думаю, що на початку січня будемо здавати звіт за перший квартал, потім відразу, майже відразу з невеликою перервою, за другий і далі вже будемо підтягувати третій-четвертий", - зафіксовано у відео (36:39 - 37:01).
У процесі
Сказано 22 грудня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/uXppdAYF3oQ?t=2199
  • https://nazk.gov.ua/uk/novyny/za-misyats-lyshe-16-politychnyh-partij-podaly-finansovi-zvity-nazk/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3219496-sluzi-narodu-vidnovili-finansuvanna-z-derzbudzetu.html

Результат

У зв’язку із заходами для запобігання поширенню COVID-19 останнім днем для подання звітів за всі квартали 2020 року є 9 квітня 2021 року включно.

У січні 2021 року НАЗК отримало звіт партії "Слуга народу" за 1 та 2 квартали. Проте вже 1 березня НАЗК зупинило державне фінансування партії "Слуга народу" через те, що під час перевірки звіту за 1 квартал 2020 року були виявлені помилки. Отримавши виправлений звіт, НАЗК відновило фінансування партії уже 26 березня та оприлюднила звіти за 1 та 2 квартали відповідно.