Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

Качура пообіцяв провести розслідування та повідомити, хто з депутатів наполягав на тому, що тюрма це неконституційно

7 грудня 2020 року народний депутат України Олександр Качура пообіцяв провести розслідування та повідомити, хто з депутатів, які входили в робочу групу по напрацюванню законопроекту про повернення кримінальної відповідальності, наполягав на тому, що тюрма це неконституційно. Шабунін: "У вас в робочій групі було 2 людини від "Сліги народу" - Совгиря і Радіна. Хто з них двох наполягав на тому, що це не конституційна історія тюрма?". Качура: "Я розберусь, проведу внутрішнє розслідування, розберусь хто що казав, писав і вам розкажу під час наступної нашої дискусії однозначно". (відео 1:34:25-1:35:00).
Не виконано
Сказано 7 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Cdh4_i7gPes&feature=youtu.be&list=PL9aDK_7u4r7du54YZEc2IgtS8423M8Lwt&t=5658
  • Комітет з питань правоохоронної діяльності
  • Інформація надана помічником народного депутата

Результат

Розпорядженням заступника Голови Верховної Ради України №316 від 17.11.2020 року утворено робочу групу з питань законодавчого забезпечення ефективної діяльності у сфері запобігання корупції та удосконалення законодавчого врегулювання окремих аспектів роботи Конституційного Суду України. Робочою групою було напрацьовано законопроект №4441 від 30.11.2020 року, який пропонував повернути кримінальну відповідальність у вигляді штрафів, але виключити позбавлення волі. Відповідно членами Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності прийнято рішення про реєстрацію доопрацьованого законопроекту №4460-д від 03.12.2020 року, який і в подальшому розглянула і прийняла Верховна Рада України.

В інформації, наданій пресс-службою депутата, результатів розслідування повідомлено не було. Обіцянка отримує статус "не виконано" оскільки ні народний депутат ні його прес-служба не повідомили хто з колег під час розгляду законопроекту про декларування недостовірної інформації наполягав на тому, що "саджати" за такі дії, тобто запроваджувати кримінальну відповідальність, неконституційно.