Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Член Комітету з питань бюджету

Кіссе пообіцяв сприяти розвиткові виноградарства та виноробства у Тарутинському та Арцизькому районах Одеси

21 жовтня 2020 року народний депутат України Антон Кіссе пообіцяв сприяти розвиткові виноградарства та виноробства у Тарутинському та Арцизькому районах Одеси. "З виноградарством ситуація також складна. Не дивлячись на наші звернення, неодноразові приїзди урядових комісій в Одеську область, на жаль, поки не видно стратегічного бачення щодо вирішення даного питання, пошуку ринків збуту і захисту українських виробників. Але вода камінь точить, і ми доб'ємося свого, змусивши уряд звернути увагу на виноградарство і виноробство!" - зафіксоровано в Facebook.
У процесі
Сказано 21 жовтня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/antonkisse/posts/3150933765036212
  • https://www.facebook.com/antonkisse/posts/3555639821232269
  • https://www.facebook.com/antonkisse/posts/3909222025874045

Результат

26 березня 2021 року народний депутат на своїй сторінці у Facebook відзвітував про те, що анонсований з'їзд в Одеській області щодо державної підтримки виноградарства не відбудеться через карантинні обмеження. Антон Кіссе виокремив окремі питання, які він актуалізуватиме на цьому з'їзді онлайн у понеділок.

"На жаль, через локдаун сьогодні в Одеській області не відбувся анонсований круглий стіл з питання державної підтримки виноградарства і виноробства за участю представників міністерства економіки... У виноробів накопичилося багато питань про виживання галузі в умовах нерівної конкуренції з європейськими виробниками. Перш за все, мова йде про справедливу ціну на продукцію вітчизняних виноробів, що неможливо без фіксованої державою нижньої межі ціноутворення. Також дуже важливо не допустити безрозсудного підвищення ціни на українське вино, інакше воно не зможе конкурувати з імпортними аналогами. А це неминуче призведе до скорочення обсягів виробництва і, як наслідок, посилиться положення виноградарів. водночас ціна закупівлі сировини не може бути нижче його собівартості, тоді тисячі гектарів виноградників доведеться викорчовувати. А це 20 тисяч робочих місць тільки в Одеській області, в зоні ризикованого землеробства, де виробництво зернових культур не рятує від безробіття", - зафіксовано в Facebook.

30 липня 2021 року парламентар повідомив на своїй сторінці у Facebook про участь в обговоренні питання виноградарства і виноробства в Одеській області: "Взяв участь в дуже важливому, на мій погляд, круглому столі. В Одеській обласній держадміністрації керівництво області, народні депутати України та експерти обговорювали проблемні питання виноградарства і виноробства". Депутат резюмував результат обговорення: "Сьогодні органи державної влади повинні знайти механізм надання допомоги виноградарям і виноробам України. В іншому випадку, галузь може бути загублена".

Редакція продовжує сдідкувати за перебігом виконання обіцянки.