Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"

Яценко пообіцяв відкликати хабарників депутатів Паланського ОТГ від обласної організації "За майбутнє"

3 грудня 2020 року народний депутат України Антон Яценко пообіцяв, що депутати Паланської ОТГ, які взяли хабарі, будуть відкликані Черкаською обласною організацією "За майбутнє", якщо вони самостійно не напишуть заяви про припинення своїх депутатських повноважень. "Свої помилки потрібно визнавати і я їх визнаю! Вимагаю від депутатів, які взяли хабар, добровільно написати заяви про припинення своїх депутатських повноважень. У разі відмови ці депутати будуть відкликані Черкаською обласною організацією партії "За майбутнє"", - зафіксовано у Telegram-каналі народного депутата.
Не виконано
Сказано 3 грудня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/Anton_Yatsenko/713
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/02/16/novyna/polityka/nardep-yacenko-pokynuv-deputatsku-hrupu-majbutnye
  • ПАЛАНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА УМАНСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  • http://palanska.gromada.org.ua/buc-olga-sergiivna-11-44-41-09-03-2021/

Результат

3 грудня 2020 року відбулося таємне голосування, у наслідок якого було обрано секретарем Паланської сільської ради Буць Ольгу Сергіївну.

30 грудня 2020 року у Паланській сільській раді розпочато проведення спеціальної перевірки, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» щодо секретаря Паланської сільської ради Буць Ольги Сергіївни.

Проте з дня оголошення обіцяного народний депутат більше ніяк не коментував та публічно не сприяв виконанню обіцяного, зокрема не було названо конкретних імен депутатів-хабарників, не було опубліковано фактичних доказів їх хабарництва та не було зафіксовано жодної заяви про припинення повноважень депутатів Паланської ОТГ.

16 лютого 2021 року народний депутат України Антон Яценко вийшов із депутатської групи партії "За майбутнє".

Враховуючи все вище зазначене, обіцянка отримує статус "не виконано", однак відповідно до пункту 5.2 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" статус може бути змінено у разі надання редакції фактичних доказів виконання зазначеного зобов'язання.