Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Ясько пообіцяла презентувати законопроєкт щодо російської окупації українських територій та відповідальності за заперечення трагічних подій

21 липня 2020 року народний депутат України Єлизавета Ясько пообіцяла презентувати законопроєкт щодо державної політики щодо російської окупації українських територій та відповідальності за заперечення трагічних подій ХХ століття.
Виконано
Сказано 21 липня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/lisa.yasko1/posts/10164090087520512
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69917
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=70009

Результат

14 вересня 2020 року було зареєстровано законопроєкт № 4085 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за заперечення міжнародних злочинів, агресії Російської Федерації, злочинів, пов’язаних з окупацією Російською Федерацією частини території України, порушення окремими категоріями осіб заборон та обмежень щодо встановлення зв’язків і взаємодії з органами влади Російської Федерації, окупаційними адміністраціями, посилення відповідальності за кримінальні правопорушення проти основ національної безпеки України... Цей законопроєкт опрацьовується в комітеті.

21 вересня 2020 року було зареєстровано законопроєкт № 4136 про особливості державної політики щодо встановлення заборони для окремих категорій осіб публічних висловлювань щодо заперечення окремих міжнародних злочинів або виправдання дій їх організаторів, збройної агресії Російської Федерації і тимчасової окупації частини території України, щодо заборони та обмеження взаємодії і зв’язків таких осіб з органами влади і посадовими особами Російської Федерації та незаконними органами (посадовими особами), створеними на тимчасово окупованій території України. Цей законопроєкт опрацьовується у комітеті.

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутат презентувала обіцяні законопроєкти, які передбачають врегулювання державної політики щодо російської окупації українських територій та визначення відповідальності за заперечення трагічних подій ХХ століття.