Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров пообіцяв найближчим часом запустити пілотний проєкт для впровадження чат-боту з пошуку вільних місць в лікарнях на базі одного регіону

20 листопада 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що найближчим часом запустить пілотний проєкт для впровадження чат-боту для пошуку вільних місць в лікарнях на базі одного регіону.
Виконано
Сказано 20 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/posts/228643078598944
  • Лист Міністерства охорони здоров'я України від 13 квітня 2021 року
  • Лист Мінцифри
  • Лист МОЗ

Результат

Враховуючи те, що був запущений чат-бот для пошуку вільних місць в лікарнях (до відповідної інформаційної системи підключено 527 закладів охорони здоров'я по всі території України), обіцянка отримала статус «виконано».

Відповідно до листа Міністерства охорони здоров'я України від 22 вересня 2021 року, з метою покращення координації госпіталізації пацієнтів з COVID-19 на доступні вільні ліжка у лікарнях створено інформаційну систему координації наявності вільних ліжко місць у закладах охорони здоров'я, які надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірусну хворобу.

Вищевказана інформаційна система має чат-бот – HospitalCoord, який використовується закладами охорони здоров'я, які госпіталізують пацієнтів з COVID-19, для внесення інформації про вільні ліжка у своєму закладі відповідно до типів ліжок. Інформація вноситься оперативно (не пізніше 30 хвилин після фактичних змін вільних/зайнятих ліжок).