Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров планує до кінця 2020 року запустити електронну прописку для громадян, в яких майно зареєстроване в реєстрі територіальних громад

18 листопада 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що планує до кінця 2020 року запустити електронну прописку для громадян, в яких майно зареєстроване в реєстрі територіальних громад.
Не виконано
Сказано 18 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/posts/227277898735462
  • https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-eksperimentalnogo-proektu-shchodo-reyestraciyi-znyattya-z-reyestraciyi-miscya-prozhivannya-v-elektronnij-formi-1634-281220
  • https://thedigital.gov.ua/news/mintsifra-gotue-zapusk-reestratsii-ta-znyattya-z-reestratsii-mistsya-prozhivannya-onlayn
  • https://www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/posts/255622609234324
  • https://www.facebook.com/fedorov1991/posts/2292113940932457
  • Лист Мінцифри
  • Коментар Мінцифри

Результат

Дійсно, уряд ухвалив відповідну постанову, яка передбачає запуск електронної прописки для громадян, в яких майно зареєстроване в реєстрі територіальних громад. Але ж заявлений запуск послуги до кінця 2020 року так і не відбувся, тому обіцянці присвоєно статус "не виконано".

А ось так майбутнє нововведення прокоментував міністр: "З середини весни послуга повинна запрацювати для значної частини українців".

28 грудня 2020 року Кабмін прийняв постанову № 1364 "Про реалізацію експериментального проекту щодо реєстрації, зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі". Відповідний документ започатковує експериментальний проєкт з реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання в електронній формі. У рамках проєкту будуть використовуватись дані про місце реєстрації громадян з наступних реєстрів та джерел:

- Державного реєстру актів цивільного стану громадян;

- Державного реєстру речових прав на нерухоме майно;

- Єдиного державного веб-порталу електронних послуг "Портал Дія";

- Єдиного державного демографічного реєстру;

- Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних;

- Єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ України;

- реєстрів територіальних громад.

Міністерству внутрішніх справ доручено протягом шести місяців з дня набрання чинності цією постановою забезпечити створення: інтерфейсів прикладного програмування для здійснення електронної взаємодії реєстрів територіальних громад та єдиної інформаційної системи Міністерства внутрішніх справ.