Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "ДОВІРА"
  • Член Комітету з питань екологічної політики та природокористування

Шахов пообіцяв увійти до складу ТСК із розслідування пожеж на Луганщині

26 листопада 2020 року народний депутат України Сергій Шахов пообіцяв увійти до складу ТСК із розслідування пожеж на Луганщині "Пояснюю: губернатор… по прізвищі Гайдай в Луганській області, який стоїть і говорить, що він кум президента, він сьогодні спалив п’ятдесят тисяч гектарів лісу, вісімнадцять людей живцем. Я це заявляю. Це є кримінальні провадження. Сьогодні йдуть розслідування. Ваші колеги Максим Ткаченко і Руслан Горбенко зробили сьогодні ТСК. Я виключно зайду в цю ТСК і будемо розслідувати", – зафіксовано у відео (27:26 – 27:55).
Не виконано
Сказано 26 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/_F1tP0Ihs3w?t=1645
  • https://iportal.rada.gov.ua/meeting/stenogr/show/7598.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komity?pidid=3286

Результат

26 січня 2021 року народний депутат Сергій Шахов на пленарному засіданні Верховної ради закликав правоохоронні органи та Президента України поставити на контроль пожежу у Луганській області та відсторонити від посади голову військово-цивільної адміністрації.

Проте Сергій Шахов до цього часу так і не ввійшов до складу ТСК із розслідування пожеж на Луганщині, яка була створена ще 2 грудня 2020 року. Відповідно до пункту 2.3.3.1 регламенту аналітичного порталу "Слово і діло" обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки на час перевірки виконання обіцяного свідчень про те, що справа зрушила з місця не виявлено. Відповідно до пункту 2.3.3.2 статус обіцянки може бути змінений на "виконано" або "в процесі" у разі, якщо при повторній перевірці будуть виявлені факти виконання обіцяного.