Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв, що за його підписом буде внесено законопроект про механізм, як впоратись з карантином

20 листопада 2020 року народний депутат України Олександр Дубінський пообіцяв, що за його підписом буде внесено законопроект про механізм, як впоратись з карантином. "Я сьогодні відправив своїм колегам по фракції законопроект, який підготував на основі робочої групи, яка повинна була напрацювати механізм, як впоратись з карантином...Ці пропозиції дуже прості... (перелічує пропозиції - ред.). Такий проект закону підготований і направлений на підпис всім депутатам парламенту. Давайте побачимо хто його підпише. Він пройде перше читання? Чи взагалі його поставлять на голосування. Але він буде, я вам про це повідомляю офіційно. Напишу в понеділок про це новину і ви побачите, що пропонується для того, щоб врятувати ситуацію" - заявив він (відео 50:25-51:50).
Виконано
Сказано 20 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=6JG2jg8adZc&feature=youtu.be&t=3088
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70518
  • https://dubinsky.pro/news/umenshenie-esv-otmena-voennogo-sbora-i-nalogovyh-proverok-dubinskiy-vnes-zakonoproekt-dlya

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки 25 листопада 2020 року Олександр Дубінський зареєстрував проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів» (щодо додаткової підтримки суб’єктів господарювання на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Під документом підписалися 30 народних депутатів.

Законопроект передбачає ряд змін терміном до 3 місяців, які дозволять вижити закладам громадського харчування, ТРЦ, спортивним закладам і бізнесам, спрямованим на обслуговування населення і торгівлю:

- зменшення до 11% розміру єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

- звільнення від відповідальності за невиконання або несвоєчасне виконання господарських зобов'язань та від застосування господарських санкцій;

- продовження дії ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними та тютюновими виробами тощо.

Також законопроект №4421 передбачає ряд нововведень, які допоможуть вистояти всім підприємствам сфери торгівлі, обслуговування і розваг:

- Розширення мораторію на проведення перевірок на період карантину, зокрема, камеральних перевірок та зустрічних звірок.

- Скасування на 3 місяці військового збору (1,5%);

- Встановлення 12-місячного мораторію на будь-яка зміна розміру ставок податку на додану вартість.