Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Ясько пообіцяла висвітлювати на міжнародному рівні порушення основоположних прав людини в окупованому Криму

23 жовтня 2020 року народний депутат України Єлизавета Ясько пообіцяла робити все можливе задля висвітлювання на міжнародному рівні порушень основоположних прав людини в окупованому Криму, зокрема серед колег ПАРЄ. "Зі свого боку робитиму все можливе, щоб висвітлювати порушення на міжнародному рівні, зокрема серед колег в ПАРЄ", - зафіксовано на офіційній сторінці депутата у Facebook.
У процесі
Сказано 23 жовтня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.facebook.com/lisayasko.ukraine/posts/126162899254700
  • https://www.facebook.com/lisayasko.ukraine/posts/189494832921506
  • https://www.facebook.com/lisayasko.ukraine/

Результат

20 січня 2021 року народний депутат повідомила про те, що комітетські слухання по деокупації Криму відбулися, на яких підіймалися проблеми пов'язані з російською агресією на півострові: примусова вакцинація, утиски прав людей, мілітаризація освіти, непоправна шкода екології Криму. Також на цих слуханнях було наголошено про необхідність створення Кримської платформи.

"Довгоочікувані комітетські слухання по деокупації Криму відбулись! Ці слухання концентруються на зовнішньополітичних аспектах, що прискорять деокупацію, зокрема на створенні Кримської платформи!" - зафіксовано у Facebook.

27 січня 2021 року у Верховній Раді було зареєстровано проєкт постанови про Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав світу щодо засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях та щодо звільнення політичних в’язнів - громадян України, яку ініціювала у тому числі Єлизавета Ясько. Цей проєкт постанови опрацьовується у комітеті.

З 27 по 31 січня 2021 року у Страсбурзі відбулася зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. У своїх виступах Єлизавета Ясько лише частково підіймала тему порушення прав людини РФ у Криму.

Редакція продовжить слідкувати за перебігом виконання цієї обіцянки.