Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Черкас

Бондаренко запевнив, що Черкаси чинитимуть опір карантину вихідного дня

13 листопада 2020 року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запевнив, що Черкаси чинитимуть опір карантину вихідного дня. "Черкаси чинитимуть опір карантину вихідного дня! Ми не будемо ухвалювати рішення, які нашкодять нашому малому та середньому бізнесу, підірвуть економіку міста", - запевнив мер.
Виконано
Сказано 13 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/merbondarenko/posts/804411173470589
  • https://www.bbc.com/ukrainian/features-55160624
  • http://chmr.gov.ua/ua/newsread.php?view=18658&s=1&s1=17
  • https://suspilne.media/97621-u-cerkaskomu-hudoznomu-muzei-prezentuvali-vistavku-do-dna-sobornosti/

Результат

13 листопада 2020 року комісія ТЕБ і НС прийняла рішення не дотримуватимуться карантину вихідного дня, його затвердив виконавчий комітет. У Черкасах у суботу та неділю дозволяється робота барів, ресторанів, кафе, торговельно-розважальних центрів, розважальних закладів (окрім нічних клубів), підприємств торгівлі та побутового обслуговування населення, закладів культури і проведення культурних масових заходів, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів. Дозволяється також працювати ринкам.

Станом на 14 листопада 2020 року правоохоронці разом із фахівцями Держпродспоживслужби у Черкасах перевіряють заклади, де, у зв'язку з введенням Кабміном України карантину вихідного дня, заборонена робота. Не дивлячись на дозвіл працювати та не впровадження карантину вихідного дня, більшість власників закладів вирішили не порушувати рішення уряду. Однак чимало підприємців продовжувало працювати у звичному режимі. На таких правоохоронці склали протоколи.

2 грудня 2020 року стало відомо, що карантин вихідного дня продовжувати не будуть. Прем'єр-міністр Шмигаль під час засідання уряду зазначив, що найближчі вихідні, 5 і 6 грудня, в Україні діятимуть загальні карантинні обмеження - ті самі, які діють і в будні дні.

"В усі дні по всій Україні діятимуть правила помаранчевої карантинної зони", - додав Шмигаль.

У період з 13 листопада по 2 грудня 2020 року міська комісія ТЕБ і НС не приймала жодних рішень щодо впровадження заходів передбачених карантином вихідного дня, водночас комісія вирішила не дотримуватись зазначеного карантину. Отже, обіцянку виконано.