Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Арахамія пообіцяв оприлюднити звіт ТСК щодо пожеж на військових складах за декілька тижнів

12 листопада 2020 року народний депутат Давид Арахамія пообіцяв оприлюднити звіт ТСК щодо пожеж на військових складах за декілька тижнів. Ведуча: "Ви є головою ТСК, що вивчає пожежі на військових складах і підриви. Чи встановила ваша комісія факти розкрадання зброї, крім тих, що ви звітували?". Арахамія: "Зараз я не буду розголошувати. Ми це в закритому режимі робили. Ми підготуємо, за декілька тижнів вже буде оприлюднений звіт" (відео 1:03:25-1:04:10).
Не виконано
Сказано 12 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=wq9aKw4BJjc&feature=youtu.be&t=3829&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/400-20#Text
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=20969&SKL=10
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/site2/p_temp_komitis

Результат

Станом на 20 грудня 2020 року до ВРУ не було зареєстровано відповідний звіт. Народний депутат також не публікував відповідну інформацію у соціальних мережах та не висвітлював у ЗМІ. Обіцянка отримує статус "не виконано".

Відповідно до регламенту ВРУ слідча комісія у визначений Верховною Радою України термін, але не пізніш як через шість місяців з дня її утворення, подає Верховній Раді України письмовий звіт про виконану роботу, а також підготовлені нею пропозиції. Термін звіту слідчої комісії і спеціальної комісії визначається Верховною Радою України у постанові про утворення відповідної комісії. Після обговорення на пленарному засіданні Верховної Ради України результатів роботи слідчої комісії, спеціальної комісії Верховна Рада України приймає рішення щодо завершення роботи відповідної комісії або доручає їй продовжити роботу і визначає для цього термін наступного звіту. Строк повноважень слідчої комісії і спеціальної комісії не може перевищувати одного року з дня утворення такої комісії.

31 жовтня 2020 року депутати проголосували постанову №2312 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів.

30 квітня 2020 року депутати підтримали попередній звіт ТСК №3384 та з метою подальшого розслідування відомостей щодо фактів пожежі (вибухів) на складах боєприпасів з 2014 по 2018 роки продовживши роботу Тимчасової слідчої комісії на 6 (шість) місяців відповідно до завдань.

Повноваження слідчої комісії припиняються:

1) одночасно з прийняттям Верховною Радою України остаточного рішення щодо результатів її роботи;

2) у разі ненадання слідчою комісією звіту Верховній Раді України у визначений Верховною Радою України термін повноваження такої комісії вважаються припиненими з наступного дня після дня закінчення терміну подання слідчою комісією звіту, про що оголошується Головою Верховної Ради України на пленарному засіданні Верховної Ради України.

3) у разі припинення повноважень Верховної Ради України, якою утворено зазначену слідчу комісію.