Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Член Комітету з питань правової політики

Маслов у передвиборчій программі пообіцяв перезавантажити Вищу раду правосуддя

19 червня 2019 року на сайті ЦВК була зареєстрована передвиборча програма політичної партії "Слуга народу" за списком якої йшов кандидат в народні депутати з обіцянкою перезавантажити Вищу раду правосуддя.
Виконано
Сказано 16 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp502pt001f01=919pf7171=403.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=14726

Результат

14 липня 2021 року депутати ухвалили законопроект №5068 щодо порядку обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя та діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя. Вища рада правосуддя – це головний орган в судовій владі України. Його члени мають право повністю контролювати призначення і звільнення суддів. Згідно тексту закону, в складі Вищої ради правосуддя буде створено автономний підрозділ дисциплінарних інспекторів, які будуть попередньо перевіряти подані на суддів скарги. Крім того, буде створено Етичну раду, яка перевірить всіх діючих членів ВРП і кандидатів на цю посаду. До нього увійдуть троє представників суддів і троє міжнародних експертів. У разі, якщо Етична рада визнає члена ВРП недобросовісним, то його повноваження будуть припинені до розгляду даного питання суб'єктом його висунення. Вирішальний голос у таких питаннях буде за міжнародними експертами.

Ухвалення законопроекту №5068 робить ВРП ключовим органом в судовій системі, де ухвалюють остаточні рішення щодо призначення судді на посаду, притягнення до відповідальності або звільнення. Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки депутат підтримав це рішення.