Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Секретар Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Бобровська пообіцяла підтримати відтермінування запровадження касових апаратів

3 листопада 2020 року народна депутатка України Соломія Бобровська пообіцяла підтримати відтермінування запровадження касових апаратів. "Ставилось питання про наявність та необхідність касових апаратів. Про розрахункові операції, які змушені робити ФОПи. Йде мова, щоб відтермінувати на рік. Я особисто це буду підтримувати", - заявила вона (відео 17:00-17:30).
Виконано
Сказано 3 листопада 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=NKci4el5Sk0&ab_channel=RadaTVchannel
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70315
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=8321

Результат

4 листопада відбулось голосування за законопроект №4313 про перенесення термінів набрання чинності норм щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі та послуг, однак він не набрав необхідної кількості голосів та був направлений на повторне перше читання. Соломія Борбовська голосувала "за" обидва рішення.

1 грудня 2020 року Верховна Рада Україна ухвалила Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платникам єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким відтерміновано до 01 січня 2022 року обов'язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ та IV груп та обсяг доходу, яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для І групи платників єдиного податку, але крім тих, які проводять діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. Обіцянка отримує статус "виконано".