Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Уруський пообіцяв передати частину підприємств ОПК на приватизацію

23 жовтня 2020 року віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський пообіцяв передати частину підприємств ОПК на приватизацію. «Значна частина підприємств, які втратили будь-який зв'язок з оборонною промисловістю будуть передані до Фонду державного майна на приватизацію», – заявив міністр (відео 16:21).
Виконано
Сказано 23 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/jLfuOJ_7FsU?t=981
  • https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=124a9b43-a043-4fbc-aa44-66859a47050f&title=UriadPeredav16-ObktivDkukroboronpromNaPrivatizatsiiu

Результат

9 грудня 2020 року за поданням Мінекономіки урядом було прийнято рішення про передачу 16 об’єктів державної власності з управління Державного концерну «Укроборонпром» до сфери управління Фонду державного майна з метою їх подальшої приватизації. Враховуючи цю інформацію, обіцянці присвоєно статус «виконано».

Редакція залишає за собою право на розширення рецензії у випадку подальшої передачі підприємств на приватизацію. Враховуючи наявність оціночного судження у фрагменті прямої мови: «Значна частина підприємств...», – редакція не може оцінити реальну кількість підприємств, які планується передати, а тому визначила статус після передачі першого десятка підприємств.