Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр фінансів України

Марченко запевнив, що у 2020 році систему нарахувань субсидій зі сплати за житлово-комунальні послуги змінювати не будуть

12 жовтня 2020 року міністр фінансів України Сергій Марченко запевнив, що у 2020 році систему нарахувань субсидій зі сплати за житлово-комунальні послуги змінювати не будуть: «Нічого не зміниться».
Не виконано
Сказано 12 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://thepage.ua/ua/interview/intervyu-z-ministrom-finansiv-sergiyem-marchenkom
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#n15
  • https://www.msp.gov.ua/news/19472.html?fbclid=IwAR3GXniIKIG_8yyM70ce_U0xFIgT8hJlJOCILhXLBLMFFj6vZ49uh_qJ8dI
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1282-2020-%D0%BF#Text
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3160058-kabmin-sprostiv-poradok-priznacenna-subsidij-ta-socdopomog.html

Результат

У період з жовтня до грудня 2020 року уряд вносив зміни до порядку надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг. На основі цього, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Наприклад, 23 грудня була ухвалена постанова, якою передбачена можливість призначення на загальних підставах житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, яким надається допомога по частковому безробіттю на період карантину, без вимоги обов’язковості сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи, при призначенні цих видів державної допомоги.

При цьому, при обчисленні розміру житлових субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям враховувати до середньомісячного сукупного доходу зазначених осіб, а також осіб, які отримують щомісячну компенсаційну виплату, призначену непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, фактично отриманих такими особами доходів.

Водночас під час ухвалення в Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю виникли зауваження до проєкту постанови. Рішення ухвалили із доопрацюванням у дводенний термін.