Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буславець запевнила, що найближчим часом до Ради буде внесено законопроєкт щодо відновлення ЕСКО-закупівель у бюджетній сфері

13 жовтня 2020 року в.о. міністра енергетики та захисту довкілля України Ольга Буславець запевнила, що найближчим часом до Ради буде внесено законопроєкт щодо відновлення ЕСКО-закупівель у бюджетній сфері. «Через введення в дію нової редакції закону про Публічні закупівлі, нажаль виникли правові колізії. Проект відповідного законопроекту найближчим часом буде розглянуто на засіданні уряду та внесено до парламенту, щоб цей механізм працював», – заявила Ольга Буславець (відео 20:19).
Виконано
Сказано 13 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/pwNr2mmhuxc?t=1219
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70261
  • https://www.kmu.gov.ua/news/uryad-pidtrimav-zakonoproekt-shchodo-vidnovlennya-esko-zakupivel-u-byudzhetnij-sferi
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70261

Результат

28 жовтня 2020 року уряд вніс до Ради законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації». Як пояснили в уряді, ініціатива є важливим технічним інструментом для приведення у відповідність закону України щодо енергосервісу та нової редакції закону «Про публічні закупівлі». Мета законопроєкту – відновити ЕСКО-механізм у бюджетній сфері, на об’єктах державної та комунальної форми власності. Обіцянка отримує статус «виконано».