Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр Кабінету Міністрів України

Немчінов планує до кінця 2020 року провести два засідання координаційної ради з метою напрацювання нових редакцій законів про КМУ та ЦОВВ

5 жовтня 2020 року міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов заявив, що планує до кінця 2020 року провести два засідання координаційної ради, яка займається реформуванням державного управління для підготовки спільної позиції щодо винесення на найближче засідання ВРУ двох законопроєктів: нової редакції закону про Кабінет Міністрів України та нової редакції закону про центральні органи виконавчої влади. "Натомість Уряд ухвалив важливий документ, який дозволяє нашому постійно діючому органу спеціальній комісії - координаційній раді, яка займається реформуванням державного управління, перейти офіційно в режим онлайн. Ми плануємо ще двічі провести до кінця року такі засідання і підготувати цілісне бачення винесення на найближче засідання ВРУ, можливо вже на наступну сесію два важливих законопроєкта, про які я говорив вже раніше. Це нову редакцію закону про Кабінет Міністрів України та нову редакцію закону про центральні органи виконавчої влади", - сказав Немчінов (відео 0:41-1:13).
Не виконано
Сказано 5 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/bYUXP-5JdiU?t=41
  • https://www.kmu.gov.ua/news/pid-golovuvannyam-olega-nemchinova-vidbulosya-zasidannya-koordinacijnoyi-radi-z-pitan-reformuvannya-derzhavnogo-upravlinnya
  • http://www.dkrs.gov.ua/kru/uk/publish/article/168268;jsessionid=8D175FD166CB8467918E7E26362A37CE.app1
  • Лист Секретаріату Кабінету Міністрів України від 5 січня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що у 2020 році під час останніх засідань Координаційної Ради з питань реформування державного управління не було підготовлено спільної позиції щодо винесення на найближче засідання ВРУ двох законопроєктів: нової редакції закону про Кабінет міністрів України та нової редакції закону про центральні органи виконавчої влади, обіцянка отримала статус "не виконано".

Відповідно до листа Секретаріату КМУ від 5 січня 2021 року, засідання Координаційної Ради з питань реформування державного управління у режимі відеоконференції відбулися 23 листопада 2020 року та 21 грудня 2020 року. Варто відзначити, що засідання вищезазначеної Ради також відбувались 21 лютого 2020 року та 6 липня 2020 року, де обговорювалось питання внесення змін до законів України "Про Кабінет Міністрів України" та "Про центральні органи виконавчої влади".