Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров планує до кінця 2020 року подати до ВРУ законопроєкт щодо врегулювання питання з використання цифрових документів

13 жовтня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що планує до кінця 2020 року подати до ВРУ законопроєкт щодо врегулювання питання з використання цифрових документів. "На сьогодні ми також з міграційною службою, у нас є вже драфт законопроєкту, який буде врегульовувати всі життєві ситуації і так скажемо - технологічні ситуації, які можливі в напрямку цифрових документів. Ми плануємо до нового року подати цей законопроєкт і дай Боже, щоб ми його дуже швидко прийняли", - сказав Федоров (відео 23:25-23:45).
Виконано
Сказано 13 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/6gMst3xm5Xw?t=1405
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70393
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70393
  • https://www.rada.gov.ua/news/news_kom/199752.html
  • Лист Міністерства цифрової трансформації України від 29 грудня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що у 2020 році до ВРУ був поданий законопроєкт щодо врегулювання питання з використання цифрових документів, обіцянка отримала статус "виконано".

Станом на листопад 2020 року до ВРУ був поданий законопроєкт нардепів щодо врегулювання питання з використання цифрових документів. Ініціатива не суперечить намірам міністра. Міністерство посприяло у напрацюванні ініціативи.

10 листопада 2020 року у ВРУ було зареєстровано проєкт закону про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус". Відповідний законопроєкт розроблено з метою закріплення на рівні закону України можливості використання громадянами України відображення в електронній формі інформації, що міститься у паспорті громадянина України у формі картки, у паспорті громадянина України для виїзду за кордон, а також у інших документах, в яких відображається інформація про реєстраційний номер облікової картки платника податків та/або про зареєстроване місце проживання (е-паспорт та е-паспорт для виїзду за кордон).

18 листопада 2020 року Комітет з питань цифрової трансформації рекомендував ВРУ включити до порядку денного проєкт закону, який врегульовує подальше використання цифрових документів.

Відповідно до інформації листа Мінцифри від 29 грудня 2020 року, законопроєкт "Проєкт Закону про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" зареєстрований у ВРУ 10 листопада 2020 року.