Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров планує провести "багбаунті" для білих хакерів з метою пошуку недоліків у застосунку "Дія"

16 жовтня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що планує провести "багбаунті" для білих хакерів з метою пошуку недоліків у застосунку "Дія".
Виконано
Сказано 16 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/posts/218265406303378
  • https://www.kmu.gov.ua/news/mihajlo-fedorov-8-grudnya-zapuskayemo-bagbaunti-mobilnogo-zastosunku-diya-z-prizovim-fondom-1-mln-grn
  • https://thedigital.gov.ua/news/mikhaylo-fedorov-diya-naybezpechnishiy-it-produkt-yakiy-stvoryuvavsya-v-ukraini
  • https://thedigital.gov.ua/news/mintsifra-zapuskae-bagbaunti-dii-z-prizovim-fondom-1-mln-grn

Результат

Враховуючи те, що у грудні 2020 року був проведений "багбаунті" для білих хакерів з метою пошуку недоліків у застосунку "Дія", обіцянка отримала статус "виконано".

8 грудня відбувся запуск "багбаунті" мобільного додатку "Дія". Протягом тижня з 8 по 15 грудня білі хакери з усього світу змогли ламати копію програми та шукати вразливості.

10 грудня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив про те, як проходить багбаунті з пошуку недоліків у застусунку "Дія" в світовій платформі "Bugcrowd". "Ми запустили процес багбаунті. Для цього ми розгортаємо тестову копію застосунку, де немає жодних даних українців. Хто знайде будь-яку вразливість - ми виплачуємо винагороду. Вже два дні йде процес багбаунті, і поки що жодної проблеми не знайдено. Bugcrowd - це світова платформа, на якій ми тестуємо застосунок. Наприклад, на цій платформі тестували свої продукти Netflix, Tesla, MasterCard", - зазначив Михайло Федоров.