Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров запевнив, що «скоро» усі паперові медичні довідки будуть замінені на електронний медичний висновок

21 жовтня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що «скоро» усі паперові медичні довідки будуть замінені на електронний медичний висновок через відповідний запис у реєстрі системи «eHealth».
Не виконано
Сказано 21 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/mykhailofedorov.com.ua/posts/219557339507518
  • Лист Мінцифри
  • Лист Мінцифри
  • Лист Міністерства цифрової трансформації України від 11 жовтня 2021 року
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/90500.html
  • https://hromadske.ua/posts/u-polshi-vzhe-viyavili-ponad-piv-tisyachi-fejkovih-covid-certifikativ-z-ukrayini

Результат

Станом на вересень 2021 року не всі паперові медичні довідки замінені на електронний медичний висновок. Враховуючи те, що протягом року не вдалося зреалізувати заявлене, обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Наприклад, попри те, що з 1 жовтня в Україні лікарняні почали оформлювати в електронному форматі, ще залишилися чотири випадки, за яких довідки видаватимуть у паперовому вигляді. Про це 1 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Зокрема, це стосується продовження і закриття листків непрацездатності, які були оформлені до 1 жовтня. Також паперові довідки дозволяють тим, у кого сплив термін можливості внести зміни до медичного висновку. «У таких випадках це буде розглядатися на базі лікарського закладу консультативною комісією, підписуватися безпосередньо керівником закладу», – пояснив очільник відомства. Третій випадок – якщо виникне технічна проблема і впродовж семи днів не буде змоги передати дані з електронної системи охорони здоров’я до Пенсійного фонду. Паперові бланки видаватимуть і тим, хто оформлює довідку на отримання лікарняного за формою № 147/о при народженні дитини (!).