Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв не призначати на посади та не брати в команду експрем'єр-міністрів часів президентства Ющенка, Порошенка

20 травня 2021 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв не призначати на посади та не брати в команду експрем'єр-міністрів часів президентства Ющенка, Порошенка. «Якщо ви маєте на увазі людей з потужним досвідом, таких як Володимир Гройсман, Арсеній Яценюк, Юлія Тимошенко, то таких людей, з таким досвідом, ви не побачите», – заявив Зеленський (відео 1:00:29).
Виконано
Сказано 20 травня 2021 р.

Джерело

  • https://youtu.be/R1ZDKbt26UU?t=3629
  • https://www.facebook.com/yatsenyuk.arseniy/posts/2239967592824030
  • https://www.facebook.com/watch/?v=286666076647425
  • https://news.u24.ua/ua/vlast-news/14014-s-oligarhami-tak-ne-boryutsya-timoshenko-raskritikovala-skandalnyy-zakon

Результат

Станом на листопад 2021 року (по суті станом на середину каденції президента Зеленського), після чергових змін в уряді, імовірно не останніх, Тимошенко, Яценюк, Гройсман в деяких ключових питаннях продовжують публічно критикувати політичну діяльність президента Зеленського. Наприклад, Тимошенко критикує закон про деолігархізацію. Яценюк нарікає на постійні зміни в уряді та на непрофесійність влади. Гройсман звинувачує офіс Зеленського у спробах тиску на медіа. Така позиція експрем'єр-міністрів свідчить, що вони в різних політичних командах з президентом. За таких обставин, зі зрозумілих причин, вони не отримують посади/не потрапляють в команду президента Зеленського. Обіцянці присвоєно статус «виконано».

У майбутньому статус обіцянки може бути переглянутий, оскільки іноді переконання політиків є непостійними.