Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Перший заступник Голови Верховної Ради України

Корнієнко пообіцяв, що партія "Слуга народу" у своєму звіті опублікує ціну президентського опитування

26 жовтня 2020 року народний депутат України Олександр Корнієнко пообіцяв, що партія "Слуга народу" у своєму звіті до НАЗК опублікує ціну президентського опитування. "Щодо ста мільйонів, хотів би все таки до пані Айвазовської звернутися публічно з проханням цю цифру трошки корегувати… А фінальні цифри всі побачать у нашому звіті, нашої партії, до Національної агенції запобігання корупції", - зазначив Олександр Корнієнко, коментуючи ціну президентського опитування (8:25 - 8:48).
У процесі
Сказано 26 жовтня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=flbvA-xEgMc&feature=youtu.be&t=517
  • https://nazk.gov.ua/uk/novyny/za-misyats-lyshe-16-politychnyh-partij-podaly-finansovi-zvity-nazk/
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3206070-sluga-narodu-ne-otrimae-derzfinansuvanna-poki-ne-podast-vipravlenij-zvit-novikov.html
  • https://youtu.be/uXppdAYF3oQ?t=2199

Результат

22 грудня 2020 року голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на підсумковій пресконференції прокоментував запланований звіт партії: "...а я нагадаю, що у нас є право за законом не здавати поки що звіт, а здавати його тоді, коли ми вирішимо відповідно до закону про політичні партії... Але ми не будемо до кінця карантину чекати і, ми про це вже казали, найближчим часом: я думаю, що на початку січня будемо здавати звіт за перший квартал, потім відразу, майже відразу з невеликою перервою, за другий і далі вже будемо підтягувати третій-четвертий. Я думаю, що ми не пізніше колег третій-четвертий здамо, а треба говорити не про перший-другий квартал, у яких нічого не відбувалось в інших партіях, а наша партія віддала 140 мільйонів у "ковідний" фонд", - зафіксовано у відео (36:39 - 37:22).

У січні 2021 року НАЗК отримало звіт партії "Слуга народу" за 1 та 2 квартали. Проте вже 1 березня НАЗК зупинило державне фінансування партії "Слуга народу" через те, що під час перевірки звіту за 1 квартал 2020 року були виявлені помилки. Отримавши виправлений звіт, НАЗК відновило фінансування партії уже 26 березня та оприлюднила звіти за 1 та 2 квартали відповідно.

Партія "Слуга народу" все ще не подала звіт за 3-й квартал 2020 року, а саме в ньому очікують побачити дані про те, хто і в якому розмірі фінансував опитування Володимира Зеленського під час місцевих виборів.