Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Опозиційна платформа - За життя"
  • Член Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції окупованих територій, нац. меншин і міжнаціональних відносин

Бойко пообіцяв, що ініціює зміни в закон про формування виборчих комісій, одразу після закінчення місцевих виборів

23 жовтня 2020 року народний депутат України Юрій Бойко пообіцяв, що подасть законодавчу ініціативу про зміни в закон про формування виборчих комісій, одразу після закінчення виборів. "Як тільки закінчаться зараз виборні перегони, ми будемо вносити, я сподіваюся всі фракції нас підтримають, зміни в закон про формування виборчих комісій, щоб не було можливості такої скупки, яку ми бачили зараз", - запевнив нардеп (відео 11:44).
Не виконано
Сказано 23 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/-sNwLmaPB38?t=6267
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=11094&SKL=10
  • https://www.cvk.gov.ua/novini/rezultati-mistsevih-viboriv-u-rozrizi-predstavnitstva-politichnih-partiy.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70614
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70614

Результат

В кінці листопада ЦВК прозвітували про вихід на фінішну пряму у питанні місцевих виборів. У цей час Бойко не подав жодної законодавчої ініціативи, яка могла б вирішити питання формування виборчих комісій, хоча обіцяв зробити це одразу ж після виборів. Зважаючи на те, що нардеп не виконав поставлену перед собою задачу, обіцянка отримує статус "не виконано".

Варто додати, що колега по фракції Нестор Шуфрич 8 грудня 2020 року подав законопроект  №4473 про внесення змін до Виборчого Кодексу України щодо присутності народних депутатів України на засіданнях виборчих комісій. Цей законопроект пропонує лише дозволити депутатам бути присутніми на засіданнях виборчих комісій, та не стосується порядку формування виборчих комісій, як обіцяв Бойко.  

Зауважимо, що станом на 5 січня 2021 року, нардеп досі не подав законопроект про внесення змін в закон про формування виборчих комісій.

Також відсутні законодавчі ініціативи з приводу цього питання в інших членів фракції.