Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської групи "За майбутнє"
  • Секретар Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Палиця пообіцяв за два тижні створити на 100% забезпечений госпіталь на 250 ліжко місць

18 жовтня 2020 року народний депутат України Ігор Палиця пообіцяв за два тижні створити на 100% забезпечений госпіталь на 250 ліжко місць. "Я зайнявся, тиждень тому, створенням нового госпіталю бачучи, що... Ми знайшли приміщення в місті Луцьк... В цьому корпусі вже встановлено 250 койко місць, нові турецькі ліжка по 15 тис. грн за ліжко. Встановлено 7 ШВЛів... Це моя ініціатива... За гроші міського і обласного бюджету ми за два тижні під ключ створимо госпіталь 250 ліжко місць, який на всі 100 процентів забезпечений кисневою дотацією зі своєю операційною... з усім, чим потрібно. Наберемо персонал і заключимо договір з НСЗУ", - заявив він (відео 1:55:00-1:57:15).
Не виконано
Сказано 18 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=7DcfmMae-xQ&feature=youtu.be&t=6883&ab_channel=112%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0
  • https://www.youtube.com/watch?v=9LEkXqTjKKc&ab_channel=%D0%A2%D0%A1%D0%9D
  • https://www.youtube.com/watch?v=_1jbqktknYw&feature=youtu.be&t=2878
  • http://www.volynpost.com/news/174881-golovnyj-medyk-lucka-poiasnyv-chomu-u-pologovomu-dosi-ne-zapracyuvav-kovidnyj-gospital
  • https://www.volynnews.com/news/all/koronavirusnyy-shpytal-u-lutskomu-polohovomu-hotovyy-pryymaty-khvorykh-vzhe-tsoho-tyzhnia/
  • https://www.volynnews.com/news/all/u-lutsku-tymchasovyy-infektsiynyy-statsionar-dlia-khvorykh-z-COVID-19-rozpo/

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки не зважаючи на об'єктивну затримку з наданням дозволу на відкриття госпіталю, заявлена кількість місць не відповідає тим, які були обіцяні депутатом.

16 листопад начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін повідомив, що у тимчасовому «коронавірусному» шпиталі, що на базі Луцького клінічного пологового будинку, досі проводять кисень. Проблеми є з пошуком і обладнанням, і підрядників.

За інформацією ЗМІ від 23 листопада облаштувати акушерський корпус Луцького пологового будинку під тимчасовий госпіталь для хворих на коронавірус вирішили понад місяць тому, 10 жовтня. Затримка з відкриттям пов’язана з вимогами Національної служби здоров’я України для підписання контракту на перепрофілювання медзакладу в ковідний. Відкриття тимчасового інфекційного шпиталю для хворих на коронавірус у Луцькому пологовому будинку затягнулося через отримання дозволу від НСЗУ. Тимчасовий інфекційний шпиталь для хворих на коронавірус у Луцькому пологовому будинку прийматиме пацієнтів з цього тижня, хоч все необхідне обладнання давно готове.

27 листопада 2020 року в Луцьку розпочав свою роботу тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 у складі КП «Луцька міська клінічна лікарня», що був створений на базі 2-4 поверхів акушерського корпусу Луцького пологового будинку. В експлуатацію було введено 60 перших ліжок з кисневою підтримкою. Загалом для хворих планується забезпечити 214 місць. Тимчасовий інфекційний стаціонар забезпечено в достатній кількості пульсоксиметрами, встановлено пересувний рентгенапарат, два переносних апарати УЗД. На даний час ведеться встановлення спірального комп’ютерного томографа, закупівля лабораторного обладнання.

22 жовтня на запитання експерта про виконання обіцянки, Ігор Палиця відповів: "Я Вам відповім. Госпіталь вже повністю готовий. Повністю все обладнання стоїть на місці. Стоїть 10 ШВЛів, стоїть все, що необхідно. Взято в оренду бочка "ліндогазу", закуплене обладнання для розведення кисню. Сьогодні заїхала бригада тому, що дефіцит бригад в Україні. Сьогодні ми вирішуємо питання, завтра подаються всі документи в НСЗУ на те, щоб госпіталь мав право працювати по ковідному пакету. За тиждень зробити всі документи, за тиждень поставили обладнання. Без обладнання не можливо сертифікувати госпіталь для роботи з ковідними пакетами. Вже є реаніматологи, вже є анестезіологи, вже є весь пакет документів, ми подаємо в п'ятницю. Але Палиця не може поміняти ГОСТи" (відео 49:55-51:05).

29 жовтня 2020 року Ігор Палиця заявив: "Я два тижні назад казав, що ми закінчили будувати госпіталь в Луцьку. Повністю оснастили для хворих коронавірусом. 10 днів лежить запит госпіталю, щоб стати опорною ковідною лікарнею в МОЗі і йому надали дозвіл. В місті луцьку залишилось місця на 2 дні для хворих ковідом на кисень. Через два дні буде катастрофа. Катастрофа, катастрофа! В інстуючому госпіталі ми зробити 140 кисневих точок. Інфекційна лікарня, де 80 точок завантажена повністю. Новий ковідний госпіталь завантажений повністю. У нас залишилось тільки 3 ліжка для кисню і 50 ліжок зараз зроблять додаткових. Новий госпіталь повністю готовий, але не може отримати дозвіл"(відео 1:48:40-1:50:20).

12 листопада 2020 року Ігор Палиця повідомив, що новий ковідний госпіталь у Луцьку отримав ліцензію (відео 48:00-48:30).