Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський запевнив, що «невдовзі» аеропорт «Ужгород» запрацює повноцінно

25 вересня 2020 року президент України Володимир Зеленський запевнив, що «невдовзі» аеропорт «Ужгород» запрацює повноцінно.
Не виконано
Сказано 25 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.instagram.com/p/CFjw5V1lQuT/
  • http://www.mukachevo.net/ua/news/view/2340666
  • Лист ДАС
  • https://www.kmu.gov.ua/news/ukrayina-vidnovlyuye-povnocinnu-robotu-mizhnarodnogo-aeroportu-uzhgorod
  • https://www.slovoidilo.ua/2021/05/28/novyna/suspilstvo/ukrayina-slovachchyna-pidpyshut-protokoly-shhodo-aeroportu-uzhhorod-dnyamy-shmyhal

Результат

Наприкінці травня стало відомо, що лише у вересні 2021 року набирають чинності необхідні нормативні зміни для повноцінної роботи аеропорту «Ужгород». Після цього авіакомпанії зможуть здійснювати посадку на летовищі Ужгорода за аеронавігаційними приладами (!). Розпочато фінальний етап підготовки до відновлення польотів за приладами на аеродромі. Триває активна робота Украероруху, Міністерства оборони Словацької Республіки та провайдера аеронавігаційних послуг Словаччини щодо реалізації заходів технічного характеру.

Національна авіакомпанія «Роза Вітрів» з червня вже розпочала виконання регулярних рейсів на аеродром міста Ужгород. Проте до вересня польоти будуть здійснюватися за правилами візуальних польотів. Так, у разі негоди, літаки рушатимуть на запасний аеродром у Львів.

Тож очікується, що аеропорт «Ужгород» запрацює повноцінно лише з вересня 2021 року, тобто лише через рік після виголошення обіцянки (через 1/5 каденції, в рамках якої президент зобов'язався відновити аеропорти в кожному обласному центрі), а це ставить під сумнів дотримання заявлених умовних термінів – «невдовзі».

Керуючись регламентом аналітичного порталу та актуальністю обіцяного блага, редакція вважає, що умовні терміни «невдовзі» станом на вересень 2021 року порушуватимуться, тому обіцянці присвоєно статус «не виконано».

Окрім того, у лютому 2021 року, повідомлялося, що функціонуванню аеропорту «Ужгород» банально «заважають дерева».