Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань правової політики

Власенко запевнив, що фракція підтримає Польську модель земельної реформи

1 жовтня 2020 року народний депутат України Сергій Власенко запевнив, що фракція підтримає Польську модель земельної реформи. Обговорюючи питання подання до КСУ, що до неконституційності закону про обіг сільськогосподарської землі. Ведуча запитала у Власенка чи готова Батьківщина взяти на себе відповідальність перед країною, у разі позитивного рішення суду. На що Власенко запевнив, що земельна реформа не відповідає світовим стандартам, за інших умов фракція б підтримала це рішення. " Повертаючись до землі, покажіть мені будь одну західного, навіть третього світу, мені покажіть, де працює таке невігластво, яке нам запропонували. Якщо нам запропонують Польську модель, да ми це підтримаємо!Польську модель!", - висловив позицію фракції Власенко. " Але після референдуму?", - уточнила ведуча. "Звичайно", - підтвердив нардеп ( відео 11:02).
Архів
Сказано 1 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/7-gk-lEpfIE?t=662
  • https://www.slovoidilo.ua/2019/11/15/infografika/suspilstvo/yak-kupuyut-zemlyu-polshhi-rumuniyi-slovachchyni-ta-inshyx-krayinax-kolyshnoho-socztaboru

Результат

Земельний закон набув чинності 1 червня 2021 року. Зауважимо, що рада не приймала законопроектів, які були б покликані продублювати польську земельну реформу. Та станом на 11 червня 2021 року референдуму по земельному питанню так і не відбулося.

Обіцянка переноситься в категорію "архів".