Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Геращенко пообіцяла передати інформацію до МОЗ щодо страхування лікарів

15 жовтня 2020 року народний депутат України Ірина Геращенко пообіцяла передати інформацію до Міністерства охорони здоров'я щодо фактів не отримання лікарями доплати, не виділення костюмів та ліків у зв'язку з Covid-19. Степанов: "Пані, Ірино, ви говорите, що у вас є те, що ви збираєте по регіонах. В мене велике прохання, передайте хоч раз це, щоб це не "голословно" було". Геращенко: "Ми вам надіслали десятки листів про страхування і чекаємо відповідей". Степанов: "В мене велике прохання це передати". Геращенко: "Обов'язково, обов'язково". (відео 1:33:30 - 1:33:52)
Виконано
Сказано 15 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=br5ADgFH_fc&feature=youtu.be&t=5613
  • https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/3433874426700346
  • https://www.facebook.com/iryna.gerashchenko/posts/3433874426700346
  • Відповідь на запит

Результат

Обіцянка отримує статус "виконано", оскільки в МОЗ підтвердили факт того, що представники політичної партії "Європейська солідарність" регулярно відправляють депутатські звернення, зокрема деякі з них стосувалися саме здійснення страхових виплат медикам.

5 листопада 2020 року під час ефіру міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що міністерство чекає відповідні документи вже приблизно 3 тижні.

Степанов: "Погодинну оплату ніхто не робить, там ви похвилинним казали, щось ще. Ми вже про це з вами дискутували, ви казали, що передасте там якісь документи. Я вже чекаю три чи чотири тижні".

Геращенко: "Ми вам надсилали". (відео 20:29 - 20:53)

7 листопада 2020 року Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook заявила про чергову брехню міністра Степанова. До публікації було прикріплено документ від Міністерства соціальної політики щодо виплат медичним працівникам та членам їх родин. Однак про передачу документів до Міністерства охорони здоров'я сказано не було.

За інформацію Міністерства охорони здоров'я України до них надходили депутатські звернення, в тому числі від народних депутатів політичної партії "Європейська Солідарність", зокрема, тематика звернень від 20.08.2020 та 06.10.2020 стосувалася здійснення страхових виплат медикам.