Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Керівник Офісу Президента України
  • Член Ради національної безпеки і оборони України

Єрмак запевнив, що між першим і другим читанням видатки на Президента України та Офіс Президента України «будуть відкоректовані»

3 жовтня 2020 року керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак запевнив, що між першим і другим читанням видатки на Президента України та Офіс Президента України «будуть відкоректовані». «За дорученням президента. У мене була розмова з міністром фінансів, де я йому точно сказав, рахуйте як хочете, але витрати офісу президента не повинні збільшитися ні на одну гривню. Скорочуйте, будемо скорочувати людей, але ми не можемо сьогодні, в країні пандемія, в країні продовжується війна, ми не можемо, ми не підемо ніколи на це. Але в цьому не було злого помислу, тому між першим і другим читанням ця цифра буде відкоректована», – заявив Єрмак (відео 55:04).
Не виконано
Сказано 3 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/tI0L9yrErec?t=3304
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69938
  • https://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69938
  • https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1082-IX#Text

Результат

Редакція розраховувала, що принаймні хоч якісь зміни будуть внесені у таблицю видатків на обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Офісу Президента України, однак, як свідчить результат порівняння трьох варіантів таблиць («для першого читання», «для другого читання», «ухвалено та підписано») – жодних змін в сторону зменшення та збільшення внесено не було (1,2 млрд грн). Враховуючи цю інформацію, обіцянці після уточнюючого корегування опису та заголовку, присвоєно статус «не виконано».