Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Лерос пообіцяв опублікувати матеріали про зарплатню у конвертах для фракції "Слуга народу"

2 жовтня 2020 року народний депутат України Гео Лерос пообіцяв опублікувати матеріали про зарплатню у конвертах для фракції "Слуга народу". "Я не хочу сильно забігати наперед — анонсувати, настане момент коли я опублікую знову ці матеріали, пов'язані з цим (з платнею у конвертах— ред.). Неодноразово порушувалася тема конвертів. Та цифра людей, які у фракції ("Слуга народу" — ред.) отримують ці конверти - вона шокує абсолютно всю країну", — завив Гео Лерос в ефірі телеканалу "Наш" (51:21 - 51:41).
Не виконано
Сказано 2 жовтня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=5H1cCmGAC44
  • https://youtu.be/-7IUtDuNK08?t=299

Результат

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки народний депутат публічно заявляє про те, що має фактичні докази, проте не буде їх надавати. Статус цієї обіцянки може бути змінено відповідно до пункту 2.3.3.2 регламенту. Редакція продовжує слідкувати за перебігом подій.

16 грудня 2020 року народний депутат України Гео Лерос відповідаючи на питання щодо зарплат у конвертах зявив, що надання фактів з цього приводу зараз не на часі, оскільки Ірина Венедіктова захищає депутатів фракції "Слуга народу". Крім цього він заявив, що депутати отримали премію за голосування держбюджету-2021, премію після місцевих виборів та підняття "зарплат" за місяць до, а також повідомив, що конверти отримують рівно 236 депутатів фракції.

"...ось нещодавно депутатам виплатили премію за голосування по бюджету, після виборів також премію видали, а за місяць до цього підняли зарплату у конвертах... Марно зараз говорити про якісь факти. Бачте, коли Венедіктова захищає слуг народу... 236 - це точна цифра людей, які отримують конверти", - зафіксовано у відео (5:00 - 7:00).