Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла знайти фінансування для проєкту "Київська обхідна дорога"

12 серпня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла знайти фінансування для проєкту «Київська обхідна дорога» "Гроші знайдемо. Ми розуміємо, що це важко. Ми знаємо наскільки складні будуть юридичні процедури. Там дійсно процес уже затягнувся. Там дійсно важко буде погодити все. Але ще раз повторюю: разом з президентом Зеленським, з кабінетом міністрів (в особі Укравтороду, Прем’єр-міністром і цілого Кабінету Міністрів), парламентом… ми разом це зробимо" (20:00 - 20:30). "СЛОВО І ДІЛО" ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі. Фінансування проєкту Київської обхідної дороги передбачає залучення коштів у кількості близько 85 мільярдів гривень, тобто понад 3 мільярди доларів. Увесь проєкт поділено на 5 ділянок, на кожну з яких оголошують окремий тендер. Перша: від М-06 Київ – Чоп до М-05 Київ – Одеса протяжністю 35,2 кілометра; Друга: від М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп протяжністю 18,1 кілометра; Третя: від М-05 Київ – Одеса до Н-01 Київ – Знам’янка протяжністю 22,9 кілометра; Четверта: будівництво мосту через Дніпро з підходами до Н-01 Київ – Знам’янка та Гора – Рогозів протяжністю 25,7 кілометра; П’ята: від Гора – Рогозів до М-03 Київ – Харків протяжністю 9,7 кілометра.
Архів
Сказано 12 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=HPmt6D0gWkg&t=1s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%80
  • https://www.the-village.com.ua/village/city/city/300827-scho-take-kod-i-chi-potribna-kievu-obhidna-doroga-za-85-milyardiv
  • https://obukhiv.info/news/kiivska-obkhidna-doroga-i-obukhivshchia-ogolosheno-tender-na-budivnitctvo-mostu-cherez-dnipro/
  • https://hromadske.radio/news/2021/02/22/na-budivnytstvo-pershoi-dilianky-kyivs-koi-obkhidnoi-dorohy-pide-3-4-roky-kava
  • https://ua.interfax.com.ua/news/general/776904.html
  • https://t.me/pavlovskynews/12213

Результат

28 березня 2021 року у ЗМІ оголошено про те, що вже проєктуються перші дві ділянки, на ще дві оголошено тендери, а на останню планують найближчим часом оголосити тендер.

Улітку 2021 року заплановано розпочати роботи на першій ділянці. Її вартість оцінюється у 12 мільярдів гривень.

4 червня 2021 року ВРУ ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інші закони щодо вдосконалення системи оскарження публічних закупівель" (№5309), який підтримала й Ірина Верещук. Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, завдяки прийнятому документу будівництво Київської обхідної дороги здійснюватиметься за новим для України міжнародним форматом контрактів EPC+F.

Нагадаємо, 22 лютого заступник міністра фінансів України Олександр Кава заявив про те, що будівництво першої ділянки КОДу триватиме мінімум 3-4 роки, а також реалізацію проєкту може затримати оформлення землі.

1 листопада 2021 року "Слуга народу" підтримала кандидатуру депутатки Ірини Верещук на пост міністра реінтеграції. Вона погодилась та повідомила, що Володимир Зеленський особисто запропонував їй обійняти посаду віце-прем'єр-міністра.

Таким чином, обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки Верещук перейшла працювати до КМУ, склала повноваження народного депутат, а процесі будівництва об'їзної дороги навколо Києва не зупинився, а реалізується.