Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Дубінський пообіцяв відкликати місцевих депутатів "Слуг народу", якщо після виборів вони будуть задіяні в корупційних скандалах

25 вересня 2020 року народний депутат України Олександр Дубінський пообіцяв відкликати депутатів місцевих рад від "Слуг народу", якщо після виборів, на думку громади, вони будуть задіяні в корупційних скандалах. "Будь-якого мера я відкликати не можу, а ось депутатів від фракції "Слуга народу" я можу відкликати... Якщо люди, які обирають депутатів від "Слуги народу" незадоволені їх роботою... і звинувачують їх в корупції, яка на обличчя, без вироку - я буду приймати політичні рішення для того, щоб таких депутатів відкликати. Сподіваюсь, що після місцевих виборів, коли будуть обрані місцеві ради з місцевою владою у мене з'являться хоч якісь повноваження впливу на місцеві ради і ми там зможемо щось змінювати... Маючи депутатський корпус, контролюючи його через обласну ячейку, я сподіваюсь ми зможемо разом, як мінімум в Київській області, поборотись за те, щоб ці люди працювали. Ми не уникнемо помилок, зрозуміло, що будуть зашкварні персонажі, але будемо з ними розбиратись. Будемо робити так, щоб вони виконували задачі, які ставлять перед ними громади... Це будуть єдині реальні повноваження, які будуть у мене після місцевих виборів впливати на ці процеси...", - заявив він (відео 37:30-40:00).
Архів
Сказано 25 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=PWG1OjdTBBY
  • https://www.youtube.com/watch?v=cya1QudM1yQ&ab_channel=24%D0%9A%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB
  • https://sluga-narodu.com/oleksandra-dubinskoho-vykliucheno-z-partii-sluha-narodu/

Результат

1 лютого 2021 року Олександра Дубінського виключили зі складу фракції "Слуга народу", однак він залишається членом партії і головою Київського обласного осередку. На відміну від фракції, коли вся фракція може прийняти рішення про виключення однієї людини, вся партія або з'їзд не може виключити одну людину. Київська міська організаціє має визначитись з цього питання.

15 березня 2021 року народного депутата Олександра Дубінського виключили із членів політичної партії "Слуга Народу". Депутат виступав проти виключення. Враховуючи той факт, що депутат більше не виконує повноваження голови Київського обласного осередку партії, обіцянка переноситься до Архіву за неможливості подальшої реалізації без необхідних повноважень.