Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації України

Федоров запевнив, що найближчим часом Україна матиме віртуальну економічну зону

3 вересня 2020 року віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що найближчим часом Україна матиме віртуальну економічну зону, у якій буде спеціальний режим оподаткування доходів співробітників IT-компаній, лібералізовано трудові відносини, а також її резиденти матимуть захист від неправомірних дій правоохоронних органів.
Не виконано
Сказано 3 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/zedigital/412
  • https://thedigital.gov.ua/news/diyaid-elektronna-demokratiya-ta-diya-city-mikhaylo-fedorov-vidpoviv-na-zapitannya-ukraintsiv-u-onlayn-priymalni
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70298
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70298
  • https://city.diia.gov.ua/

Результат

Враховуючи те, що протягом вересня 2020 року - жовтня 2021 року в Україні не відбувся запуск віртуальної економічної зони «Дія City», обіцянка отримала статус «не виконано».

3 березня 2021 року була опублікована інформація про те, що станом на поточну дату законопроєкт, який дасть можливість здійснити запуск віртуальної економічної зони «Дія City» допрацьовується відповідно до коментарів від IT-індустрії та буде поданий на перше голосування вже у березні 2021 року.

15 липня 2021 року ВРУ прийняла у другому читанні законопроєкт № 4303 «Про стимулювання розвитку економіки». Головню метою законопроекту є формування в Україні передової цифрової економіки протягом найближчих років та зростання частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП України до 10 відсотків. Буде створений спеціальний правовий оподаткування резидентів «Дія City» відповідно до податкового законодавства.

Законодавча ініціатива спрямована на стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, залучення інвестицій, розбудови цифрової інфраструктури та залучення талановитих працівників.

Запуск віртуальної економічної зони «Дія City» заплановано на перший квартал 2022 року.