Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр закордонних справ України

Кулеба заявив, що зробить все для того, щоб у жовтні 2020 року відбулись перемовини з Іраном щодо авіакатастрофи українського літака

В інтерв'ю опублікованому 8 вересня 2020 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що зробить все для того, щоб у жовтні 2020 року відбулись перемовини з Іраном щодо авіакатастрофи українського літака.
Виконано
Сказано 8 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.unn.com.ua/uk/publication/1890299-khochu-pochuti-pozitsiyu-biloruskoyi-opozitsiyi-schodo-ukrayini-velike-intervyu-dmitra-kulebi?fbclid=IwAR0o0TUggc0YxzCDa00HQ3c2OnCULpBvFipQ5Rj_4EPXMl-X_0eukAicW80
  • https://glavcom.ua/news/v-irani-zavershilis-peregovori-u-spravi-katastrofi-litaka-mau-712532.html

Результат

Враховуючи те, що у жовтні 2020 року перемовини з Іраном щодо авіакатастрофи українського літака відбулись, обіцянка отримала статус "виконано".

20 жовтня 2020 року в Ірані завершився другий раунд перемовин щодо збитого в січні 2020 року українського літака МАУ. "Ми отримали запевнення від іранської сторони щодо наявності політичної волі якомога швидше відновити істину та справедливість у цьому питанні. І це саме те, чого очікує не лише Україна, а й інші постраждалі в наслідок цієї катастрофи держави, а найголовніше їхні родичі", - повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін.