Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міністр культури та інформаційної політики України

Ткаченко запевнив, що у 2020 році на розгляд ВРУ будуть внесені зміни до закону про туризм

В інтерв'ю опублікованому 11 вересня 2020 року міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко запевнив, що у 2020 році на розгляд ВРУ будуть внесені зміни до закону про туризм.
Виконано
Сказано 11 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://life.pravda.com.ua/culture/2020/09/11/242296/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=7007
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=70072
  • Лист Міністерства культури та інформаційної політики від 31 грудня 2020 року
  • Лист Мінкультури від 31 грудня 2020 року

Результат

Враховуючи те, що у 2020 році у ВРУ було зареєстровано законопроєкт щодо внесення змін до закону про туризм в контексті створення Єдиного туристичного реєстру (законопроєкт був розроблений за участю Мінкульту), обіцянка отримала статус "виконано".

Відповідно до листа Міністерства культури та інформаційної політики України від 31 грудня 2020 року, проєкт Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про туризм" та деяких інших законодавчих актів щодо основних засад розвитку туризму", розроблений за участі Мінкульту в рамках робочої групи при підкомітеті з питань туризму та курортів Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики, зареєстровано у ВРУ 29 вересня 2020 року (реєстраційний номер 4162).

2 грудня 2020 року Комітет ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики прийняв рішення про рекомендацію ВРУ прийняти відповідний законопроєкт у першому читанні та включити його до порядку денного четвертої сесії ВРУ IX скликання.

Законопроєктом передбачено викладення у новій редакції Закону України "Про туризм", а також внесення змін до інших законодавчих актів, що стосуються розвитку туризму. Зокрема, положеннями законопроєкту пропонується оновити термінологічний-понятійний апарат, змінити ліцензування туроператорської діяльності, переглянути умови фінансового забезпечення туроператора, утворити у складі місцевих бюджетів місцевих цільових фондів розвитку туризму тощо.

Законодавчою ініціативою також передбачено створення нової дієвої системи організації взаємодії усіх суб'єктів туристичної діяльності шляхом запровадження державної електронної інформаційної системи, яка містить відомості про усіх суб'єктів туристичної діяльності та інші відомості щодо організації туристичної діяльності (Єдиний туристичний реєстр). Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері туризму та курортів вживатиме організаційних заходів, пов'язаних із забезпеченням функціонування та веденням Єдиного туристичного реєстру.