Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Лерос пообіцяв надати докази того, що проти нього здійснюється політичне переслідування

8 вересня 2020 року народний депутат України Гео Лерос пообіцяв надавати докази того, що проти нього здійснюється політичне переслідування. Депутат заявив, що такі докази він планує надавати послу ЄС, Європарламенту чи послам G7. "Хочу публічно ще раз підкреслити до пана Зеленського та Єрмака: Я буду звертатися до Європарламенту, я буду звертатися до послів G7, я буду звертатися до посла ЄС і надавати докази того, що йде політичне переслідування", – заявив Лерос.
У процесі
Сказано 8 вересня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3095360-leros-hoce-abi-vsi-spravi-sodo-nogo-rozsliduvalo-nabu.html
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/3704048386298930
  • https://www.youtube.com/channel/UCfnUmOhNwPSl3g2nYQgh0YA
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4328211707215925
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/09/13/7307030/
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4329782540392175

Результат

На своїй сторінці у Facebook Гео Лерос неодноразово заявляє про те, що його переслідують та намагаються безпідставно притягнути до кримінальної відповідальності з політичних причин, а саме через критику Президента України. Зокрема, він заявляє та наводить факти про те, що ДБР проводить допит його сусідів щодо ремонту його квартири-майстерні, про переслідування та стеження працівниками СБУ, про підкидання листівок-погроз від його імені сусідам.

5 березня 2021 року народний депутат опублікував на своїй сторінці у Facebook запис його розмови з працівником СБУ Іваном Чередненко, який, зі слів депутата, незаконно запрошує його сусідів на допит у ДБР. Також він телефонує слідчій ДБР Олені Станіславовні Осетровій, яка, на думку депутата, заангажовано агітує вчиняти незаконні дії.

10 березня 2021 року Гео Лерос опублікував на своєму YouTube-каналі відео "Гео Лерос: Зловили СБУшних клоунів" (19:23), у якому наводить факти переслідування народного депутата співробітниками СБУ. Також 16 березня публікує наступне відео "Разоблачаем проплаченный митинг Ермака" (0:31), у якому народний депутат доводить той факт, що мітингувальники проти нього не знають його в обличчя.

13 вересня 2021 року на анонімних Telegram-каналах було розповсюджено відео, що свідчить про корисливий характер самопідпалу автомобіля парламентаря та його корупційні інтереси. У відповідь на це Гео Лерос у свої соцмережах спростував ці відеодокази, анонсувавши своє звернення в правоохоронні органи з метою надання оцінки їх автентичності. ЗМІ повідомили про те, що правоохоронні органи вже розслідують нові докази у справі підпалу автомобіля нардепа. Зокрема, повідомлення оперативно поширили Державне бюро розслідувань та поліція Києва.

14 вересня 2021 року на своїй сторінці у Facebook Гео Лерос заявив, що відео зі сфальсифікованим аудіо є записом з офісу пана Столара. Нардеп стверджує, що опубліковане та розповсюджене на анонімних Telegram-каналах відео є змонтованим із реальних його ще до депутатських зустрічей з паном Столаром, які не мають жодного відношення до корупції чи протизаконних дій. Також парламентар заявив, що пан Столар був його інформатором у деяких викривальних відеорозслідуваннях, а отже, враховуючи ставлення самого Гео Лероса до свого "смотрящого" інформатора, у нього був мотив для наклепу.

Редакція продовжує слідкувати за виконанням обіцяного, а саме звернення Гео Лероса до Європарламенту, послів G7 та посла ЄС з приводу політичного переслідування.