Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла незабаром повернути "пакунок малюка"

18 вересня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла незабаром повернути "пакунок малюка". Зауважимо, що 17 вересня 2020 року Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" (№3006а). "Метою законопроєкту є забезпечення правового припису щодо надання одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". З цією метою пропонується внести зміни до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", – йдеться у пояснювальній записці. Станом на 25 вересня документ готується до другого читання.
Виконано
Сказано 18 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://t.me/vereschuk_iryna/158
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3101500-pakunok-maluka-planuut-povernuti-vr-pidtrimala-zakonoproekt.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=7760
  • https://www.epravda.com.ua/news/2020/09/30/665713/

Результат

Верховна Рада на засіданні 30 вересня 2020 року ухвалила в цілому законопроєкт №3006а "Про внесення змін до ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", який передбачає надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка".

Документ підтримали 264 нардепи, Ірина Верещук також проголосувала "за".

За словами авторів законпроєкту, документ має повернути "пакунку малюка" натуральну форму - батькам у не більш ніж 30-денний термін із моменту народження дитини надаватимуть набір товарів першої необхідності на безоплатній основі.

Обіцянка отримує статус "виконано".