Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін пообіцяв зробити все можливе для початку роботи ТСК щодо операції з бойовиками ПВК "Вагнера"

8 вересня 2020 року народний депутат України Сергій Рахманін пообіцяв зробити все можливе для якнайшвидшого початку роботи ТСК щодо операції з бойовиками ПВК "Вагнера". "Я впевнений, що ця ТСК буде створена. Я долучуся і зроблю все від мене залежне і не тільки я, але я через свою посаду це зроблю для того, щоб ця ТСК була зареєстрована найближчим чином і сподіваюсь вона візьметься до роботи" (відео 21:20-21:35).
Виконано
Сказано 8 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=raVCqtosFcY&feature=youtu.be&t=1277
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12745
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=12747

Результат

16 вересня 2020 року депутат фракції "Голос" Роман Костенко зареєстрував постанову №4105 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" та нанесення шкоди національним інтересам України.

23 лютого 2021 року Ярослав Железняк заявив: "Ми почекали чемно, і після цього ми, "Європейська солідарність", "За Майбутнє" і "Батьківщина" подали своїх кандидатів. На комітеті це питання було розглянуте і ТСК сформована. Тобто юридично там все готово. Ми виносимо, можемо проголосувати. Але, звичайно, це блокується".

Депутатам фракції "Голос" вдалось винести на голосування відповідну постанову, також вона була підтримана депутатами у сесійній залі, однак не набрала необхідної кількості голосів та була відхилена. Водночас депутати Верховної ради більшістю проголосували за створення аналогічної ТСК в якій конкретно не вказано чим буде вона займатись. Метою новоствореної комісії є встановлення фактів щодо можливих протиправних дій представників державної влади України, спрямованих на співпрацю з державою-агресором та іншу антиукраїнську діяльність. Обіцянка Отримує статус "виконано", оскільки, не зважаючи на те, що відповідна ТСК не була створена, депутати зареєстрували, домоглися винесення в зал та підтримували її під час голосування.

19 травня депутати ухвалили постанову №5243 про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування можливих протиправних дій представників державної влади та інших осіб, що сприяли порушенню державного суверенітету та територіальної цілісності і несли загрозу національним інтересам та безпеці України. Водночас постанова з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами "приватної військової компанії Вагнера" №4105 була відхилена.