Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "ГОЛОС"
  • Член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Рахманін пообіцяв подавати правки до законопроекту про ЦВК щодо опитування громадської думки

8 вересня 2020 року народний депутат України Сергій Рахманін пообіцяв подавати правки до законопроекту про ЦВК щодо опитування громадської думки. "Друга історія - це складніша історія. Це історія про опитування громадської думки під час виборів в тому числі і на цих територіях. Йдеться про що, є референдум, закон про який не існує, тому референдум у нас проводити дуже важко... Опитування громадської думки - це соціологія, яку влада збирається проводити за державний кошт силами ЦВК. Це суперечить Конституції, законодавству, повноваженням ЦВК, здоровому глузду... Вони намагалися запхати цю норму в один із законопроектів, ми цю історію збили... Вони зареєстрували новий законопроект, зміни до закону про ЦВК і ту саму норму пропонували внести туди...Такий ризик залишається, ми будемо з цим боротися, ми зареєстрували альтернативний законопроект, на зараз їх існує 6, думаю їх буде більше. Ми будемо вносити правки, збивати це тому, що це не просто шкідливо - це небезпечно...", - заявив він (відео 8:12-11:15). Станом на вересень у ВРУ уже зареєстровано 9 альтернативних законопроектів до основного.
Архів
Сказано 8 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=raVCqtosFcY
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc2_5_1_J?ses=10010&num_s=2&num=&date1=&date2=&name_zp=&av_nd=&prof_kom=0&is_gol_kom=0&dep_fr=0&stan_zp=0&date3=&is_zakon=0&n_act=&gneu_decision_present=&sub_zak=0&type_doc=1&type_zp=0&vid_zp=0&edition_zp=0&is_urgent=0&ur_rubr=0&sort=0&out_type=&id=&page=1
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=69813

Результат

Станом на січень 2022 року всі законопроекти знаходяться на розгляді комітету та не були ні знятими з розгляду ні проголосованими. Обіцянка переноситься до Архіву, оскільки за більш ніж рік очікування документ не було розглянуто. Статус обіцянки може бути змінено, якщо буде ухвалено відповідне законодавство.