Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Президент України
  • Голова Ради національної безпеки і оборони України

Зеленський пообіцяв з'їхати з державної дачі в Конча-Заспі

26 серпня 2020 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв з'їхати з державної дачі в Конча-Заспі. На запитання кореспондента, біля будинку батьків: «Скажіть, будь ласка, чи плануєте найближчим часом з'їжджати з державної дачі в Конча-Заспі?», – президент відповів, – «Доброго дня! Да». Далі послідувало наступне запитання: «А коли?», – і відповідь президента, – «Я собі будинок візьму в оренду, чи куплю, і з'їду» (відео 0:47).
Виконано
Сказано 26 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/-Iqt47XezUQ?t=47
  • https://youtu.be/AZqcfdixLRw?t=15373
  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/3423228-zelenskij-zalisatimus-na-bankovij-do-peremogi.html

Результат

22 лютого 2022 року РФ визнала «незалежність» «ДНР» та «ЛНР».

Того ж дня президент України Володимир Зеленський оголосив: «Визнання Росією так званих «Донецької та Луганської народних республік» підтверджує її свідомий односторонній вихід з Мінських домовленостей і є явним порушенням міжнародного права, територіальної цілісності України та найсерйознішим ударом по політико-дипломатичному врегулюванню, над просуванням якого Україна та її партнери активно працюють».

24 лютого президент РФ офіційно оголосив про проведення «спецоперації на Донбасі». Цього ж дня військами агресора було обстріляно низку стратегічних об'єктів у різних областях України, повідомляється і про входження наземної техніки агресора на територію України.

У відповідь на це, в Україні запроваджено воєнний стан. Захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки стало справою всього Українського народу. Військові формування та правоохоронні органи України забезпечують гідну відсіч агресору.

_________________________________________________________________________________

7 березня 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив, що залишатиметься в Офісі глави держави на вулиці Банковій у Києві стільки, скільки необхідно, щоб перемогти у війні. Обіцянці вирішено присвоїти статус «виконано».