Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Верховної Ради України
  • Народний депутат України
  • Позафракційний

Стефанчук пообіцяв обов'язково винести на голосування постанову, яка стосується оцінки ситуації в Білорусії

1 вересня 2020 року народний депутат України Руслан Стефанчук пообіцяв обов'язково винести на голосування постанову, яка стосується оцінки ситуації в Білорусії. "Ми дуже уважно спостерігаємо за тим, що відбувається в дружній нам Білорусії... Закликаємо усіх діяти в межах закону і в межах правових приписів, що сповідуються у всьому світі. Ситуація яка? Будь-яке рішення у ВРУ проходить декілька ступенів... Ми будем очікувати у разі появи та внесення в зал цієї постанови, яка стосується оцінки ВР ситуації в Білорусії, вона обов'язково буде поставлена на голосування", - заявив він (відео 0:25-1:15).
Виконано
Сказано 1 вересня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=9XmYzvIeymc
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_2?id=&pf3516=3053%E0&skl=10

Результат

Станом на 2 вересня у ВРУ зареєстровано 3 постанови щодо Білорусії:

1) №3024а про Заяву Верховної Ради України "Про Акт свободи Білорусі".

2) №3988 про Заяву Верховної Ради України щодо невизнання легітимності виборів президента Білорусі та неприпустимість насильства проти мирних протестуючих.

3) №3833 про Звернення Верховної Ради України до Президента Республіки Білорусь та Національних зборів Республіки Білорусь.

15 вересня 2020 року відповідна постанова була включена до порядку денного ВРУ та одразу проголосована. У всіх голосуваннях депутат підтримав це рішення. Обіцянка отримує статус "виконано". Варто додати, що на погоджувальній раді Руслан Стефанчук не згадував про відповідну постанову.