Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Позафракційний
  • Заступник голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики

Лерос пообіцяв з'ясувати особи винних у підпалі автомобіля і притягнути їх до відповідальності

29 серпня 2020 року народний депутат України Гео Лерос пообіцяв з'ясувати особу підпалювача автомобіля, також його замовника, і притягнути їх до відповідальності. "Хто б це не був, я хочу сказати, що я знайду цю людину, ким би вони не прикривалися, найвищим керівництвом влади, відповідальності не вдасться уникнути", – заявив депутат (відео 1:20 по 1:32). Нагадаємо, 28 серпня депутат повідомив, що його автомобіль було підпалено.
У процесі
Сказано 29 серпня 2020 р.
Перевіряється

Джерело

  • https://youtu.be/sm5vLAm-7jc?t=79
  • https://youtu.be/yoW2bt0yPqg?t=2055
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4328211707215925
  • https://www.pravda.com.ua/news/2021/09/13/7307030/
  • https://www.facebook.com/leros.geo/posts/4329782540392175

Результат

2 вересня 2020 року народний депутат додав, що докладе зусиль для того, щоб встановити винних у підпалі його автомобіля.

"Я приїжджаю під будинок - у мене спалений автомобіль. Безумовно, я буду докладати всіх зусиль, депутатськими зверненнями, щоб якось це не спустили нанівець цю всю історію. Так, буду будь-якими можливими способами, які у мене є як у народного депутата, намагатися добитися реалізації цього слідства, щоб побачити реальних замовників", - сказав депутат (відео 34:16 по 34:40).

13 вересня 2021 року на анонімних Telegram-каналах було розповсюджено відео, що свідчить про корисливий характер самопідпалу автомобіля парламентаря та його корупційні інтереси. У відповідь на це Гео Лерос у свої соцмережах спростував ці відеодокази, анонсувавши своє звернення в правоохоронні органи з метою надання оцінки їх автентичності. ЗМІ повідомили про те, що правоохоронні органи вже розслідують нові докази у справі підпалу автомобіля нардепа. Зокрема, повідомлення оперативно поширили Державне бюро розслідувань та поліція Києва.

14 вересня 2021 року на своїй сторінці у Facebook Гео Лерос заявив, що відео зі сфальсифікованим аудіо є записом з офісу пана Столара. Нардеп стверджує, що опубліковане та розповсюджене на анонімних Telegram-каналах відео є змонтованим із реальних його ще до депутатських зустрічей з паном Столаром, які не мають жодного відношення до корупції чи протизаконних дій. Також парламентар заявив, що пан Столар був його інформатором у деяких викривальних відео розслідуваннях, а отже, враховуючи ставлення самого Гео Лероса до свого "смотрящого" інформатора, у нього був мотив для наклепу.

Зауважимо, що станом на 14 вересня 2021 року народним депутатом не було зроблено публічних дій, які б сприяли виконанню обіцяного.

Редакція продовжує слідкувати за перебігом подій.