Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків обіцяє судитись, аби скасувати постанову Кабміну України, яка встановила поділ держави на карантинні зони

31 серпня 2020 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що буде судитись з Кабміном України, аби скасувати постанову, яка встановила поділ держави на карантинні зони. Це стало можливим через відповідне рішення Конституційного суду. "Це дає підстави міській раді Івано-Франківська звернутися з позовом до суду і скасувати постанову Кабміну. Зокрема позов буде здійснено до Київського окружного адміністративного суду. Потрібно діяти в законний спосіб, який дасть нам можливість оскаржити цю неправильну постанову і яка суперечить інтересам Франківська", - зазначив Марцінків.
Виконано
Сказано 31 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://mi100.info/2020/08/31/frankivsk-bude-sudytys-iz-kabminom-cherez-chervonu-zonu/
  • https://youtu.be/Wi4jaHwsm34
  • https://zik.ua/news/ivano-frankivsk/oask_21_zhovtnia_rozhliane_karantynnyi_pozov_ivano_frankivska_981223

Результат

10 вересня 2020 року міський голова Руслан Марцінків повідомив, що Київський окружний адміністративний суд прийняв заяву міської ради, щодо скасування постанови Кабміну, яка встановила карантинні обмеження (відео 29:25-29:35).

21 вересня 2020 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом Івано-Франківської міської ради щодо оскарження встановлених Кабінетом міністрів червоної, помаранчевої, жовтої та зеленої зон карантину. Суд призначив на 21 жовтня розгляд справи в підготовчому засіданні щодо встановлення урядом чотирьох рівнів епіднебезпеки.

Оскільки міська рада подала позов до суду з метою скасування постанови Кабміну, щодо встановлення карантинних зон, то обіцянка отримує статус "виконано".