Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Верещук пообіцяла відстоювати книжковий ринок "Петрівка"

21 серпня 2020 року народний депутат України Ірина Верещук пообіцяла відстоювати книжковий ринок "Петрівка". "Після цього – звичайно, що я буду боротися за "Петрівку", звичайно, що я буду боротися за Булгакова..." (відео 6:26 по 6:30). Зауважимо, книжковий ринок "Петрівка" у Києві хочуть ліквідувати, а на його місці збираються побудувати торгово-розважальний центр.
Архів
Сказано 21 серпня 2020 р.

Джерело

  • https://youtu.be/VT-m6Ouzlw8?t=386
  • https://bzh.life/ua/mesta-i-veshi/knizhnyj-rynok-petrovka-hotyat-snesti-aktivisty-vystupili-protiv
  • https://ucap.io/kapitalizm-v-diyi-chy-ye-majbutnye-u-stolychnogo-knyzhkovogo-rynku-petrivka/

Результат

Як зазначено у ЗМІ, 1996 та 2004 року ТОВ "Солідарність" отримала та розширила земельну ділянку на місці книжкового ринку "Петрівка" у розмірі 1,62 га. Із 3 жовтня 2019 року Департаментом містобудування та архітектури КМДА було надано дозвіл на будівництво ТРЦ з підземним паркінгом на цій ділянці. Почато робіт заплановано на початок 2021 року.

За словами Владислава Трубіна, "основна вимога активістів сьогодні — передати територію книжкового ринку назад в комунальну власність місту. А також надання гарантій про те, що ніякого ТРЦ на цьому місці не буде. У цьому книготорговців вже спробував запевнити київський мер Володимир Кличко. За його словами, зараз будівництво ТРЦ на місці ринку не планується. При цьому, Кличко підтвердив, що цільове призначення землі — ТРЦ і паркінг", - зафіксовано у статті.

Обіцянка переноситься в категорію "архівні обіцянки", оскільки Ірина Верещук в листопаді 2021 року склала повноваження народного депутата та перейшла працювати до КМУ, а книжковий ринок "Петрівка" станом на цей час функціонує.