Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Івано-Франківська

Марцінків пообіцяв підвищення щомісячних матеріальних допомог та збереження чинних пільг для учасників АТО

18 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Івано-Франківська Руслан Марцінків у програмі «Івано-Франківськ - 2020» пообіцяв збільшити розмір щомісячної матеріальної допомоги та продовження надання 100% муніципальної пільги на житлово-комунальні послуги для вояків ОУН-УПА, Української дивізії "Галичина" та учасників АТО.
Не виконано
Сказано 18 вересня 2015 р.

Джерело

  • https://www.slideshare.net/mrbrut/2020-52947651
  • http://www.namvk.if.ua/dt/15620/
  • http://www.mvk.if.ua/socpilg/43514
  • http://www.namvk.if.ua/dt/15687/
  • Лист Івано-Франківської міської ради від 25 вересня 2020 року

Результат

Міська рада зменшила розмір пільги на оплату житлово-комунальних послуг для учасників АТО зі 100% до 10%, щомісячна допомога не надається учасникам АТО, тому обіцянка отримує статус "не виконано".

На початку 2015 року ще минулий мер Івано-Франківська Віктор Анушкевичус затвердив положення про порядок звільнення учасників бойових дій АТО, членів їхніх сімей, членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції та учасників АТО, членів їх сімей – мешканців Івано-Франківська від сплати за житлово-комунальні послуги та програму соціальної підтримки окремих категорій громадян м. Івано-Франківська, серед яких ветерани ОУН-УПА, з визначення розміру пільг та матеріальної допомоги, а також зазначена 100% пільга на оплату послуг ЖКХ.

Станом на 29 березня 2017 року ці пільги збережено для учасників АТО, ветеранів ОУН-УПА.

25 вересня 2020 року Івано-Франківська міська рада повідомила, що наразі учасникам АТО та членам їх сімей відшкодовується лише 10% на оплату житлово-комунальних послуг, члени загиблих учасників АТО мають пільгу у 50% на сплату послуг ЖКГ (за умов коли не надається пільга з держбюджету), учасники бойових дій та члени їх сімей мають пільгу у 25%.

Щодо надання щомісячної матеріальної допомоги, то вона надається виключно для родин загиблих учасників АТО. Самі ж учасники АТО не отримують щомісячних допомог з міського бюджету.